Kokboken‎ > ‎Soppa‎ > ‎

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

skickad 24 juni 2010 10:49 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 25 juni 2010 00:36 ]

Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd. Eller hoppa över brödet om du äter enligt LCHF.

Ingredienser

  • 400 gram  sejfiléer 
  • 300 gram  laxfilé 
  • 150 gram  räkor, skalade 
  • 1 st  purjolök(ar) 
  • 1 st  vitlöksklyfta(or) 
  • 3 msk  Touch of Taste Hummerfond 
  • 2 dl  vatten 
  • 2,5 dl  matlagningsvin, vitt 
  • 2,5 dl  matlagningsgrädde 
  • 1 dl  crème fraiche 
  • 1 paket  saffran 
  • 1 tsk  salt 
  • 0,5 krm  svartpeppar 
  • 1 tsk  timjan 
  • 1 tsk  basilika 
  • olivolja 

Gör så här

  1. Skär fisken i 3 cm kuber.
  2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
  3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. Eller hoppa över brödet om du äter enligt LCHF

Tillagning ca  15  minuter

Comments