skickad 24 juni 2010 10:49 av Michael Sunvén
[
uppdaterad 25 juni 2010 00:36
]
Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd. Eller hoppa över brödet om du äter enligt LCHF.
Ingredienser
- 400 gram sejfiléer
- 300 gram laxfilé
- 150 gram räkor, skalade
- 1 st purjolök(ar)
- 1 st vitlöksklyfta(or)
- 3 msk Touch of Taste Hummerfond
- 2 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsvin, vitt
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 paket saffran
- 1 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- olivolja
Gör så här
- Skär fisken i 3 cm kuber.
- Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
- Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
- Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. Eller hoppa över brödet om du äter enligt LCHF
Tillagning ca 15 minuter |
|