Kokboken‎ > ‎Övrigt‎ > ‎

Vaniljsås à la Pålle

skickad 1 maj 2017 06:39 av Michael Sunvén

Ingredienser

4 pers. Tid 20 min. 

  • Vaniljstång 1/2 st
  • Kaffegrädde 3 dl
  • Äggulor 3 st
  • Socker 2 msk
  • Vispgrädde 2 dl

Gör så här

Klipp försiktigt upp vaniljstången och lägg den i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kaffegrädden och koka upp alltsammas. Ta av kastrullen från värmen och låt grädden stå och dra i ca. 15 min. Vispa ihop äggulor och socker och häll blandningen i grädden. Sjud såsen försiktigt under vispning tills den blir lagom tjock. Ta upp vaniljstångenoch låt såsen kallna. Visp grädden och vänd ner den i såsen strax innan servering. Serveras kall.

Comments