8 portioner 3 olika tapas Ingredienser
- 8-16 bitar glasmästarsill
- 8-16 bitar anjovis
- 8 bitar brantevik
- 8-10 skivor danskt rågbröd
- 8 brutna bitar av hårt bröd (Någon form av knäckebröd)
- 0,5 st rödök
- 0,5 st purjolök
- 0,5 dl hackad gräslök
- 0,5 dl hackad persilja
- 4-6 st salladsblad
- smörgåsmargarin
Gör så här
Hacka lök, purjolök, gräslök och persilja mycket fint var för sig.
Bred smör på rågbröd och knäckebröd. Ta ett snappsglas och håla ut de mjuka brödskivorna. Du ska nu få ut 16 st små runda brödbitar som du sedan lägger en bit salladsblad på.
Låt sillbitarna rinna av ordentligt i sil. Lägg på anjovisen och branteviksillen på det mjuka brödet. Strö på lite gräslök och dill.
Glasmästarsill eller någon annan klar sillinläggning smakar fint på knäcke, men då måste pålägget arrangeras på brödet i sista stund. Lägg på en bit salladsblad och sen 2-4 bitar avrunna sillbitar per macka och några råringar av rödlök och purjo. Strösla över lite persilja.
Källa: Pålle Månsson |