Kokboken‎ > ‎Övrigt‎ > ‎

Renskavskaka med sallad och baconvinägrett

skickad 19 okt. 2013 06:01 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 19 okt. 2013 07:42 ]

Ingredienser för 4 pers.

  • 150-200 g rökt tärnad renstek 
  •  2 msk smör 
  •  1 vitlöksklyfta 
  •  200 g kokt tärnad potatis 
  •  1 liten rödlök, skivad 
  •  50-75 g färsk spenat 
  •  100 g tärnad västerbottenost 
  •  7 ägg salt och vitpeppar 

 Baconvinägrett: 

  •  2 dl olivolja 
  •  1 schalottenlök 
  •  1 vitlöksklyfta 
  •  1/2-3/4 dl risvinsvinäger 
  •  1 msk dijonsenap 
  •  1/4 dl sojasås 
  •  1 msk persilja, hackad 
  •  msk rumstempererat smör 
  •  4 skivor bacon, fint tärnat, stekt
 Tillbehör: Blandsallad

Gör så här

Fräs löken, vitlöken och potatisen. Rensa spenaten. Fräs den snabbt i pannan tillsam-mans med potatisblandningen, salta.Vispa upp äggen. Blanda med osten och rensteken. Smaka av med salt och peppar Slå äggblandningen över potatisen. Låt blandningen stanna till i pannan utan att brännas vid och sätt in den 10-15 minuter i 125 °C i ugn. Skär upp kakan i tårtbitar Servera med sallad och baconvinägrett.

Baconvinägrett
Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Stek baconskivorna och tärna den efter stekning. Blanda med persiljan och löken. Blanda olja, risvinsvinäger och soja. Värm upp i kastrull och vispa ner smöret. Kör i mixer. Häll vätskan över de övriga ingredienserna. Tips: För en matigare rätt, servera någon skiva rökt renstek till.

Källa: Gert Klötzke

Comments