Ingredienser för 4 pers.
- 150-200 g rökt tärnad renstek
- 2 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g kokt tärnad potatis
- 1 liten rödlök, skivad
- 50-75 g färsk spenat
- 100 g tärnad västerbottenost
- 7 ägg
salt och vitpeppar
Baconvinägrett:
- 2 dl olivolja
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2-3/4 dl risvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1/4 dl sojasås
- 1 msk persilja, hackad
- msk rumstempererat smör
- 4 skivor bacon, fint tärnat, stekt
Tillbehör: Blandsallad
Gör så här
Fräs löken, vitlöken och potatisen. Rensa spenaten. Fräs den snabbt i pannan tillsam-mans med potatisblandningen, salta.Vispa upp äggen. Blanda med osten och rensteken. Smaka av med salt och peppar Slå äggblandningen över potatisen. Låt blandningen stanna till i pannan utan att brännas vid och sätt in den 10-15 minuter i 125 °C i ugn. Skär upp kakan i tårtbitar Servera med sallad och baconvinägrett.
Baconvinägrett
Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Stek baconskivorna och tärna den efter stekning. Blanda med persiljan och löken. Blanda olja, risvinsvinäger och soja. Värm upp i kastrull och vispa ner smöret. Kör i mixer. Häll vätskan över de övriga ingredienserna.
Tips: För en matigare rätt, servera någon skiva rökt renstek till.
Källa: Gert Klötzke
|