Kokboken‎ > ‎Övrigt‎ > ‎

Pizzasallad, grundrecept.

skickad 6 maj 2013 10:43 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 28 okt. 2013 09:32 ]

Storheten i denna sallad är enkelheten. 
Det finns många olika varianter av pizzasallad. Många recept innehåller vinäger men den pizzasallad som tillagas professionellt innehåller ättika. 

För 4 personer. 

Ingredienser

  • 600 g vitkål. 
  • 4 msk matolja.
  • 2 msk ättika.
  • 2 tsk socker.
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald svartpeppar.

Gör så här

Skiva vitkålen tunt. Enklast är att använda en hushållsberedare. Om det inte finns går det bra med en vass kniv eller en osthyvel. Ta ej med roten på vitkålen. Blanda ihop övriga ingredienser. Använd gärna färskmald svartpeppar. Häll blandningen över vitkålen, i en bunke. Blanda runt noga. Låt salladen stå minst några timmar och suga in, rör runt några gånger under tiden. För bästa resultat bör salladen helst göras dagen innan. 

Tips. Om du använder vinterkål som kan vara lite torrare än färsk vitkål. Häll på några droppar vatten så blir salladen saftigare.

Källa: http://metrobloggen.se/galnakockensmathorna/pizzasallad_grundrecept/

Comments