Kokboken‎ > ‎Övrigt‎ > ‎

Ost och sardellkex

skickad 13 okt. 2012 12:35 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 14 okt. 2012 08:13 ]

Lättgjorda cocktailtilltugg som görs på en deg som kan stå färdig i kylen. Det är bara att skära upp och grädda strax före servering. 

Ost och sardellkex
Till ca: 30 kex 
    • 120 g vetemjöl (2 dl) 
  • 120 g smör 
  • 120 g cheddarost, riven 
  • 6-8 sardellfiléer 
  • 1/2 krm cayennepeppar 
  • 1 dl finstrimlade kärnfria svarta oliver 

Gör så här 

Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayennpeppar i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg. 

Blanda ner finstrimlade oliver och forma degen till en avlång kantig korv, ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst i en timme.

Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg.

Comments