Lättgjorda cocktailtilltugg som görs på en deg som kan stå färdig i kylen. Det är bara att skära upp och grädda strax före servering.
Till ca: 30 kex
- 120 g smör
- 120 g cheddarost, riven
- 6-8 sardellfiléer
- 1/2 krm cayennepeppar
- 1 dl finstrimlade kärnfria svarta oliver
Gör så här
Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayennpeppar i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg.
Blanda ner finstrimlade oliver och forma degen till en avlång kantig korv, ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst i en timme.
Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg. |