Kokboken‎ > ‎Övrigt‎ > ‎

Crostini med ärtmos & prosciutto

skickad 19 okt. 2013 04:28 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 19 okt. 2013 07:33 ]
Köp en lång och smal baguette till dessa crostini. Får du bara tag i tjockare varianter, dela då skivorna till lagom stora bitar. 

Ingredienser 12 st.

    • 2 schalottenlökar, finhackade 
  • 12 tunna baguettfiskivor 
  • 2 msk olivolja, extra att ringla över 
  • 1 vitlöksklyfta. delad i två halvor 
  • 2 1/2 dl gröna ärtor, frysta 
  • hackad färsk mynta, att strö över 
  • 2 msk vitt vin 
  • salt och nymald svartpeppar 
  • 3 prosciuttoskivor

Gör så här

Fräs lökhacket i olja i cirka 3 minuter, tills det mjuknat. Häll i ärtor och vin, täck över och låt sjuda i cirka 4 minuter, tills ärtorna är mjuka. 

Skär under tiden varje prosciuttoskiva i fyra delar, till 12 remsor. Lägg ärtor och vin i en matberedare och kört till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. 

Sätt på grillen, rosta brödskivorna så att båda sidorna blir gyllenbruna. Gnid ena sidan av brödet med vitlök, skeda över ärtmoset och avsluta med en vriden skinkstrimla. Ringla gärna över lite mer olja och dra något varv med pepparkvarnen.

Strö över mynta och servera crostinin genast.

Recept från boken 500 små rätter av Susannah Blake

Comments