Kokboken‎ > ‎

Matlaget


Matlaget 2017-04-30

skickad 28 apr. 2017 15:13 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 1 maj 2017 07:44 ]

Återigen är det samling för matlaget. Denna gång träffas vi hos familjen Olsson. Grabbarna håller i maten.

Meny

Drycker

  • Starter: Gambrinus Nr 11489 Tjeckien. Pilsner - tjeckisk stil med anor från 1842
  • Förrätt: P.Lex Nr 77889 Brut. Italien, Venetien
  • Huvudrätt: Masi Campofiorin Nr 5123 2014. Italien, Venetien
  • Dessert: Masi Campofiorin Nr 5123 2014. Italien, Venetien

Matlaget 2016-05-06

skickad 5 maj 2016 06:10 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 5 maj 2016 06:47 ]

Det glada matlaget samlas igen för att röra om i grytorna hemma hos Månsson.

Meny

Entré: ....
Starter: Grillade pilgrimsmusslor
Förrätt: Havskräftor med citron- och dragonsmör
Huvudrätt: Per Morbergs hamburgare med hembakt bröd
Dessert: Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

Drycker

Entré: 
Starter: 
Förrätt:
Huvudrätt: 
Dessert: 

Matlaget 2015-10-03

skickad 25 apr. 2016 07:14 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 5 maj 2016 05:07 ]

Hemma hos Hedström

Meny 

Tilltugg: Chevre chaud + Gratinerade pilgrimsmusslor
Förrätt: Sniglar provencale
Huvudrätt: Filé mignon black and white
Dessert 1) Sorterade franska ostar, kex o marmelad.
Dessert 2) Fransk vaniljglass med maränger och citronsås.

Drycker

Tilltugg: Calvet Réserve du Ciron (Nr 4029) Vitt sött vin
Förrätt: Brochet Facile (Nr 2267) Sauvignon Blanc , 2015 Vitt vin, Friskt & Fruktigt
Huvudrätt: Côtes-du-Rhône 2012 (Nr 2011) Rött krydigt vin.
Desert: Calvet Réserve du Ciron (Nr 4029) Vitt sött vin

Lördag 2015-05-09

skickad 10 maj 2015 08:24 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 11 maj 2015 04:59 ]

Matlaget 1015-05-09

Meny

Entré: Italiensk sommardrink. 
Starter: Crostini med räkor och ricottakräm.
Förrätt: Vårens nässelsoppa.
Huvudrätt: Torskrygg med rotfrukter och varmrökt sidfläsk.
Desert: Marinerade jordgubbar med mascarponekräm.

Drycker

Entré: Campari Bitter (nr 714) Aperitif och Campo Viejo Cava Brut Reserva (nr 7782) Mousserande vin , Vitt torrt
Förrätt: Grolsch Premium Lager (nr 1640) Öl , Ljus lager, Måttlig beska och Bäska Droppar (nr 214) Kryddad sprit
Huvudrätt: Saint Clair Pinot Noir (nr 16015) Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Desert: Prosecco la Robínía Extra Dry (nr 7486) Mousserande vin , Vitt torrt

Total kostnad: 2 757 kr ca: 345 kr / pers

Fler bilder här

Matlaget 2014-05-30

skickad 2 maj 2015 06:46 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 3 maj 2015 02:52 ]

Meny 

Starter: Sillastarter 
Huvudrätt: Skånsk grilltapas 

Dessert: Svenska jordgubbar med hemlagad vaniljglass

Drycker

Entré: Campo Viejo Cava Brut Reserva (nr 7782) Mousserande vin , Vitt torrt
Starter: Pripps Blå Export (nr 11451) Öl , Ljus lager, Måttlig beska
Bäska Droppar (nr 214) Kryddad sprit.
Huvudrätt: Allesverloren Shiraz (nr 29002) Rött vin , Fruktigt & Smakrikt
Dessert: Hunter's Sauvignon Blanc (nr 6202) Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Se fler bilder här

Matlaget lördag 2013-10-05

skickad 19 okt. 2013 08:29 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 9 nov. 2013 01:23 av Michael Sunvén ]

Meny

Entré: Ett Mousserande vitt torrt vin. 
Starter: Pinchos och Crostini med ärtmos & prosciutto
Förrätt: Renskavskaka med sallad och baconvinägrett
Huvudrätt: Rimmad stekt torsk med dillpesto och rotfruktskaka
Dessert: Chokladmousse med muscovadosocker

Drycker

Entré: Prosecco la Robínía Extra Dry (nr 7486) Mousserande vin , Vitt torrt
Starter: Oppigårds Golden Ale (nr 1490) Öl , Ale, Tydlig beska
Bäska Droppar (nr 214) Kryddad sprit.
Huvudrätt: Windy Peak Pinot Noir (nr 6457) Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Pinot Gris Réserve (nr 2119) Vitt vin , Torrt, Druvigt & Blommigt
Dessert: Moscatel de Setúbal (nr 8011) Övrigt starkvin


Laguppställning

Elisabeth Sjunnesson Hedström (Värdinna), Lena Månsson, Maria Olsson, och Katarina Sunvén. 


Många diskussioner blir det...

Länk till fler bilder

Matlaget 2013-05-04

skickad 9 maj 2013 04:22 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 9 maj 2013 05:11 ]

Meny

Entré: Ett Mousserande vitt torrt vin.
Starter: Tre små sill-tapas 
Förrätt: Skaldjurssoppa 
Huvudrätt: Kalvfilé Oscar
Dessert: Glass a la Hedström

Drycker

Lachèze Brut (nr 7420) Mousserande vin, Vitt torrt
Grolsch Premium Lager (nr 1640) Öl, Ljus lager
Bäska Droppar (nr 214) Kryddad sprit.
Sibling Rivalry Sauvignon Blanc Semillon (nr 6021) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt.
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Vigne Nuove (nr 2144) Rött vin, Kryddigt & Mustigt.

Laguppställning

Lars-Göran Olsson (Värd), Paul Månsson, Göran Hedström och Michael Sunvén.

Hela gänget utom fotografen

Matlaget 2012-10-06

skickad 13 okt. 2012 12:52 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 14 okt. 2012 08:20 ]

Meny

Entré: Vargtass-Special = 3 cl Vodka, 3cl Vermont, lingondricka, is och frysta lingon.

Starter: Ost- och sardellkex samt Drinkpinnar med lufttorkad skinka.
Förrätt: Kräftsoppa à la Moberg.

Huvudrätt: Helstekt lammfilé med rotfruktsbea och vitlöksfrästa bönor.
Dessert: Blandade bär varvat med crème fraiche.

Drycker

Loimer Lenz Riesling (nr 4350) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

El Buen Amor (nr 97049) Rött vin, Stramt & Nyanserat

Moscatel de Setúbal (nr 8011) Övrigt starkvin


Laguppställning

Lena Månsson (Värdinna), Maria Olsson, Elisabeth Sjunnesson Hedström och Katarina Sunvén.

Lena, Göran och Maria


Matlaget sammanträder lördag 2012-05-12

skickad 19 maj 2012 08:58 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 13 okt. 2012 10:20 ]

Meny

Entré: Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut (nr 7685)
Starter: Pålles silla-snittar
Förrätt: Räkceviche med rostat vitlöksbröd
Huvudrätt: Ryggbiff à la Wedin
Dessert: Panna cotta - Vackert och gott

Drycker

Entré: Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut (nr 7685) Mousserande vin, Vitt torrt
Starter: Bäska Droppar (nr 214) Kryddad sprit
Förrätt: Boulder Bank Sauvignon Blanc (nr 6367) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt
Huvudrätt: McManis Petite Sirah (nr 6520) Rött vin, Fruktigt & Smakrikt
Dessert: Brown Brothers Zibibbo (nr 90423) Mousserande vin, Vitt sött

Laguppställningen

Matlaget herrarna
Matlaget från nedan vänster: Pålle, Göran, LG och DoDo 

Ni kan se flera bilder här

1-9 of 9