Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Stekt fläsk med löksås

skickad 1 sep. 2011 10:39 av Michael Sunvén
En riktig klassiker som är både enkel och mycket god. Såsen ska vara både salt och söt, då blir löksmaken perfekt

Ingredienser 4 personer 

  • 600 g rimmat fläsk 
  • 3 dl mjölk 
  • 2 dl grädde 
  • 2 st gul lök 
  • 1 msk mjöl 
  • 3 msk smör 
  • 3 msk lingon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. Peppra lite.
  2. Värm mjölken och grädden i en kastrull.
  3. Skala och strimla löken och lägg den i en kastrull med smör i. Låt den svettas lite. Red av med lite mjöl och häll över den varma mjölk blandningen. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Servera med kokt potatis.
Tillagning ca: 20 min
Comments