Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Skinkschnitzel med paprikabönor

skickad 4 sep. 2011 08:26 av Michael Sunvén
Skinkschnitzel med paprikabönor

Ingredienser för 4 pers 

  • 500 gram skinnschnitzel 
  • 1 msk smör 
  • 1 st gul lök(ar) 
  • 1 msk rapsolja 
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk curry 
  • 1,5 msk tomatpuré 
  • 2 dl crèam fraiche fresh
  • 5 dl röda bönor, kokta 
  • 1 st paprika, grön 
  • 1 st paprika, grön
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • salt och peppar 
  • chilipulver 

Gör så här

1. Finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Stek i rapsolja utan att de får färg. Tillsätt paprikapulver, chilipulver, curry och tomatpuré. Fräs detta en stund och tillsätt sedan minifraiche. Låt koka 10 minuter 
2. Tillsätt bönorna och värm. Stek skinkschnitzlarna i lite smör. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med paprikabönor. 
 
Tillagning ca 30 minuter
Comments