Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Mustig köttgryta

skickad 20 okt. 2013 07:40 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 20 okt. 2013 09:32 ]

Mustig köttgryta med rödvin och vitlök

Ingredienser för 4 pers.

  • 900 gram oxgrytbitar
  • 1 paket bacon
  • 1 st röd paprika
  • 2 st gula lökar
  • 10 st champinjoner
  • 3 st morötter
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
  • 1 nypa(or) timjan
  • 1 nypa salt och peppar

Gör så här

1. Dela grytbitarna i mindre delar ca: 1.5 * 1.5 cm stora bitar. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.

2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. efter halva tiden tillsätter ni morötterna och mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.

3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Servera med potatis och grönsallad.

Tillagning ca 2 tim

Comments