Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Lammracks a´la Monika Ahlberg

skickad 8 juni 2014 10:12 av Michael Sunvén

Ingredienser 6 pers 

  • 2-3 lammracks eller 15-18 lammkotletter
  • olja till grillpannan
  • 10 st rejäla kvistar färsk rosmarin
MARINAD: 
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl flytande honung
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime, saften
TILL SERVERING: Klyftpotatis ugnsbakade rotfrukter 

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Marinera lammracksen i minst 2 timmar. Vänd dem ibland. Sätt ugnen på 200°.Hetta upp en grillpanna. Grilla lammracksen i lite olja i 5-8 minuter på varje sida så att de får fin färg. Lägg dem sedan i ugnsfast form och häll över det som är kvar av marinaden. Halvera rosmarinkvistarna så att de blir fler. Skär med en kniv längs varje ben och stick in rosmarin lite här och var mellan kotlettbenen. Sätt in formen i ugnen i 8-10 minuter. Tag sedan ut lammracksen och linda in dem i folie. Lägg tillbaka foliepaketet i formen och låt steka ytterligare 15 minuter. Låt vila. Skär upp i kotletter och servera med klyftpotatis och ugnsbakade rotfrukter.

Källa: http://www.recept.nu/monika_ahlberg/varmratter/kott/lammracks/

Comments