Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Kreolsk gryta med fläskfilé

skickad 1 nov. 2013 11:09 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 1 nov. 2013 11:11 ]

Ingredienser för 6 pers.

  • 900 gr fläskfilé 
  • 2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv 
  • 2 röda paprikor 
  • 1 liten burk syltlök 
  • 1 liten burk cornichons eller ättiksgurka 
  • 1-2 dl svarta oliver 
  • vitlöksklyfta/klyftor efter behag 
  • smör 
  • salt och svartpeppar 
  • vetemjöl att reda av med 
  • 5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor. 

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. 

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den. 

4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet. 

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden. 

6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av. Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.

Recept från http://www.tasteline.com/Recept/Kreolsk_gryta_med_flaskfile_och_heta_korvar

Comments