Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎Köttfärs‎ > ‎

Chili con carne

skickad 20 okt. 2013 07:30 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 20 okt. 2013 07:31 ]

Chili con carne en god köttfärsrätt gjord på nötfärs.

Ingredienser för 4 pers 

  • 500 gram nötfärs 
  • 2 st gul lök(ar) 
  • 2 msk matfett 
  • 1,5 st grön paprika
  • 1 burk(ar) krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljongtärning(ar)
  • 0,5 msk chilipeppar
  • 1,5 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 tsk mejram salt och peppar 
  • 1 burk(ar) vita bönor, kokta
  • 2 dl gräddfil
  • Tortillachips

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.

2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.

3. Låt alltsammans bli genomvärmt. Servera med tortillachips och lite gräddfil.

Tillagning ca 15 minuter

Comments