Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Kasslergratäng med ris och grönsallad

skickad 28 aug. 2011 06:29 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 28 aug. 2011 06:33 ]
Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 150 g riven ost

Så här gör du

1. sätt ugnen på 225°C
2. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
3. Skär kasslern i smala ca 3 cm långa bitar och lägg sen i en ugnsfast form. Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär rödlök, paprika och squash i skivor och blanda med kasslern i formen. Blanda grädden med chili och alla kryddor. Häll detta över kasslern och grönsakerna och blanda runt. Avsluta med att strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.

Servera med: ris och grönsallad
Tillagning ca: 30 min.

Tips!

Byta ut de torkade kryddorna till färska el. frysta. Ta då lite mer än den mängd som står i receptet.
Comments