Kokboken‎ > ‎Kött‎ > ‎

Broccoligratäng med kassler

skickad 25 juni 2010 07:59 av Michael Sunvén

Serveras rätten utan tillbehör ger den väldigt lågt kolhydratinnehåll och kan passa dig som är LCHF-anhängare.

bild på Broccoligratäng med kassler
Ingredienser för 4 pers.

  • 2 st   broccolibuketter 
  • 1 klick  smör, (till att smörja formen och steka med) 
  • 1 st   gul lök(ar) 
  • 4 dl   vispgrädde 
  • 400 gram   kassler, strimlad 
  • 2 dl   ost, (riven) 
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
  2. Smält smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk. Tillsätt grädden.
  3. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
  4. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.

tilllagning ca 45 minuter

Recept: Mia Troberg-Elonq

Foto: Gisela Sunvén

Receptet är skapat av: Tasteline

Comments