skickad 25 juni 2010 07:59 av Michael Sunvén
Serveras rätten utan tillbehör ger den väldigt lågt kolhydratinnehåll och kan passa dig som är LCHF-anhängare.
Ingredienser för 4 pers.
- 2 st broccolibuketter
- 1 klick smör, (till att smörja formen och steka med)
- 1 st gul lök(ar)
- 4 dl vispgrädde
- 400 gram kassler, strimlad
- 2 dl ost, (riven)
- salt och peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
- Smält smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk. Tillsätt grädden.
- Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
- Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.
tilllagning ca 45 minuter
Recept: Mia Troberg-Elonq
Foto: Gisela Sunvén
Receptet är skapat av: Tasteline |
|