skickad 3 maj 2015 06:33 av Michael Sunvén
[
uppdaterad 10 maj 2015 08:34
]
Ingredienser 8 pers
- ca 4 l nyplockade, späda nässlor
- ca 2 l vatten
- salt
- 2 msk margarin
- 6 msk vetemjöl
- 4 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
- 2 dl grädde
- ev 6 msk torr sherry
- 4 msk finhackad lök
- 4 msk hackad gräslök
- 8 hårdkokta ägghalvor till servering
Gör så här
- Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.
- Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
- Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter.
- Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och ev lite sherry.
- Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken.
- Strö över lite gräslök. Servera gärna tillsammans med Valnötsbröd.
|
|