Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Sniglar provencale

skickad 25 apr. 2016 08:28 av Michael Sunvén
Gillar du sniglar borde du testa det här goda receptet. Sniglar provencale är en krämig och smakrik rätt där du blandar vitlök, citronjuice och persilja med smör och låter smakerna bli fylliga i ugnen. 8 pers.

Ingredienser

  • 48 kokta sniglar
  • 300 g smör
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 tsk citronjuice
  • 2 dl hackad persilja
  • 4 krm salt och peppar
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här 

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda smör med finhackade vitlöksklyftor, citronjuice, hackad persilja, salt och vitpeppar.
Lägg sniglar i 8 formar (för 8 port). Täck varje snigel med smöret. Gratinera i 5 -10 minuter. Servera med vitt surdegsbröd.
Comments