Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Havskräftor med citron- och dragonsmör

skickad 5 maj 2016 06:30 av Michael Sunvén

Grillade havskräftor serveras med citron- och dragonsmör. Smöret till kräftorna är underbart. Och det funkar fint till bakpotatis och färskpotatis också. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek. 

Du behöver till 8 pers.

Havskräftor

  • 24 st havskräftor, råa
  • 2 msk fänkålsfrön
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • rapsolja till pensling

Citron- och dragonsmör

  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk olivolja 
  • 4 st citroner, saft och skal 
  • 4 msk dragon, strimlad 
  • 2 msk dill, skuren 
  • salt, efter smak 
  • peppar, efter smak 
  • Serveras med nybakat bröd

Gör så här

Börja med citron- och dragonsmöret. Smält 50 gram av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något. Blanda ner citronsaften, det rivna citronskalet, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar. Rulla in örtsmöret i folie och lägg det i kyl. 

Kräftor 
Dela kräftorna på längden. Rosta fänkålsfröna i het panna i ca 2 minuter. Strö salt, peppar och fänkålsfrön på havskräftorna. Pensla varje kräfta med lite olja och grilla dem i 2-3 minuter. Servera kräftorna nygrillade med skivor av kryddsmör och nybakat bröd.

Källa: http://www.koket.se/fest--mat-och-karlek/christian-hellberg/havskraftor-med-citron--och-dragonsmor/

Comments