Pilgrimsmusslorna avnjutes tillsammans med sparris och serveras med citron-crème fraiche.
Du behöver till 8 pers
Pilgrimsmusslor
- 24 st pilgrimsmusslor
- 4 buntar späd, grön sparris
- 2 dl olivolja
- 200 g mâchesallad
Citron-crème fraiche:
- 4 dl crème fraiche
- 2 msk lindblomshonung
- 2 msk citronsaft , pressad
- 4 msk citronverbena eller citronmeliss , finstrimlad
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar, nymald
Gör så här
Tänd grillen och låt kol eller briketter få fin grå glöd.
Vispa crème fraichen lätt innan honung, citronsaft och citronverbena tillsätts.
Droppa försiktigt i olivoljan under vispning.
Salta och peppra.
Pensla sparrisen med hälften av olivoljan och grilla den i cirka 4–5 minuter.
Rulla runt sparrisen hela tiden så att den inte blir bränd. Trä upp pilgrimsmusslorna på spett.
Pensla dem med resten av oljan och grilla i 1 minut på var sida.
Servera pilgrimsmusslorna med sparris, små klickar av såsen och machêsallad.
Källa: http://www.koket.se/bonniers_kokbok/sallader/fisk_och_skaldjur/grillade_pilgrimsmusslor/ |