Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Grillade pilgrimsmusslor

skickad 5 maj 2016 06:22 av Michael Sunvén

Pilgrimsmusslorna avnjutes tillsammans med sparris och serveras med citron-crème fraiche. 

Du behöver till 8 pers

Pilgrimsmusslor

  • 24 st pilgrimsmusslor
  • 4 buntar späd, grön sparris
  • 2 dl olivolja
  • 200 g mâchesallad

Citron-crème fraiche:

  • 4 dl crème fraiche 
  • 2 msk lindblomshonung 
  • 2 msk citronsaft , pressad 
  • 4 msk citronverbena eller citronmeliss , finstrimlad 
  • 4 msk olivolja 
  • 1 tsk salt 
  • 2 krm vitpeppar, nymald 

Gör så här 

Tänd grillen och låt kol eller briketter få fin grå glöd.
Vispa crème fraichen lätt innan honung, citronsaft och citronverbena tillsätts. Droppa försiktigt i olivoljan under vispning. Salta och peppra. Pensla sparrisen med hälften av olivoljan och grilla den i cirka 4–5 minuter. Rulla runt sparrisen hela tiden så att den inte blir bränd. 

Trä upp pilgrimsmusslorna på spett. Pensla dem med resten av oljan och grilla i 1 minut på var sida. Servera pilgrimsmusslorna med sparris, små klickar av såsen och machêsallad.

Källa: http://www.koket.se/bonniers_kokbok/sallader/fisk_och_skaldjur/grillade_pilgrimsmusslor/

Comments