Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Gratinerade pilgrimsmusslor

skickad 25 apr. 2016 08:06 av Michael Sunvén
8 st gratinerade pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 8 stora pilgrimsmusslor
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk färskpressad citronjuice 
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 4 krm peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Blanda 2 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk färskpressad citronjuice och 4 msk hackad persilja med 2 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm peppar. Lägg 8 stora pilgrimsmusslor i varsitt skal eller eller 8 små portionsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela kryddblandningen över. Vispa 2 dl vispgrädde fast. Blanda ner 2 äggula, 2 krm salt och 2 krm peppar. Skeda blandningen över musslorna. Gratinera i ca 10 minuter. Servera med vitt bröd.
Comments