8 st gratinerade pilgrimsmusslor
Ingredienser
- 8 stora pilgrimsmusslor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 4 msk hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 4 krm salt
- 4 krm peppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Blanda 2 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk färskpressad citronjuice och 4 msk hackad persilja med 2 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm peppar. Lägg 8 stora pilgrimsmusslor i varsitt skal eller eller 8 små portionsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela kryddblandningen över. Vispa 2 dl vispgrädde fast. Blanda ner 2 äggula, 2 krm salt och 2 krm peppar. Skeda blandningen över musslorna. Gratinera i ca 10 minuter. Servera med vitt bröd. |