8 crostini Tid: 15 minuter
I Italien äter man ofta små brödbitar med pålägg, t ex bruschetta och crostini. Till bruschetta använder man gärna surdegsbröd och till crostini använder man vitt bröd. Spara resten av baguetten till förrätten.
Ingredienser
- 8 tunna skivor av baguetter
- 500 g räkor med skal eller 200 g skalade räkor
RICOTTAKRÄM MED CITRON
- 100 g ricotta (italiensk färskost)
- 1 msk finhackad färsk oregano
- finrivet skal och saft av 1 citron
- salt och nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Rosta brödet i brödrost eller i ugnen. Skala räkorna.
- Ricottakräm: Blanda ricottan med oregano och smaka av med ca 1 tsk finrivet citronskal, ca 1 msk pressad citron, salt och peppar.
- Bred ricotta på brödskivorna och lägg dem på ett fat och toppa med räkorna. Servera strax tillsammans med välkomstdrinken.
|