Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Crostini med räkor och ricottakräm.

skickad 3 maj 2015 05:02 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 10 maj 2015 08:39 ]
Crostini med räkor

8 crostini Tid: 15 minuter 

I Italien äter man ofta små brödbitar med pålägg, t ex bruschetta och crostini. Till bruschetta använder man gärna surdegsbröd och till crostini använder man vitt bröd. Spara resten av baguetten till förrätten. 

Ingredienser

  • 8 tunna skivor av baguetter
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade räkor 

RICOTTAKRÄM MED CITRON

  • 100 g ricotta (italiensk färskost)
  • 1 msk finhackad färsk oregano 
  • finrivet skal och saft av 1 citron 
  • salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Rosta brödet i brödrost eller i ugnen. Skala räkorna. 
  2. Ricottakräm: Blanda ricottan med oregano och smaka av med ca 1 tsk finrivet citronskal, ca 1 msk pressad citron, salt och peppar. 
  3. Bred ricotta på brödskivorna och lägg dem på ett fat och toppa med räkorna. Servera strax tillsammans med välkomstdrinken.
Comments