Kokboken‎ > ‎Förrätt‎ > ‎

Chèvre Chaud

skickad 25 apr. 2016 07:44 av Michael Sunvén

Ingredienser

  • 400 g getost
  • 8 skivor vitt formbröd
  • 4 msk pinjenötter
  • Flytande honung
  • bädd av sallad (Rucula eller rosèsallad)

Gör så här

Sätt ugnen på 275°C. Skär 400 g getost i 8 eller 16 skivor beroende på om det är en tjock (ca 80 mm i diameter) rulle. Skär ut rundlar av vitt formbröd i samma storlek som getostskivorna. Smörstek bröden på en sida. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper med stekta sidan upp. Lägg på ostskivorna. Strö över ca 4 msk pinjenötter. Gratinera till fin färg, ca 5 minuter. Ringla över lite honung. Server på en bädd av salladsblad, gärna några peppriga och bittra sorter såsom rucola och rosésallad.
Comments