Kokboken‎ > ‎Fisk‎ > ‎

Räkceviche med rostat vitlöksbröd

skickad 20 maj 2012 03:24 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 20 maj 2012 03:28 ]

Mycket god förrätt...

Ingredienser för 4 pers.

  • 400 g skalade räkor 3 lime, saften 
  • 3 tsk sambal oelek 
  • 3 salladslökar, finstrimlade 
  • ½ vitlöksklyfta, finhackad 
  • I kruka koriander, grovt hackad 
  • 4 skivor vitt surdegsbröd 
  • 2 msk smör 1 vitlöksklyfta, pressad 
  • Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda räkorna med pressad lime, sambal oelek, lök, vitlök och koriander. Smaka av med salt. Låt stå 30 minuter i kylen innan servering. Snitta brödskivorna på hälften och bred på smör och pressad vitlök. Lägg på en plåt med pakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen 

Recept hämtat från boken "Halv åtta hemma hos mig"

Comments