Panerade pangasius med paprikasås...
- 4 filéer (ca 800 g)
- 2 paprikor
- 4 morötter
- 6 potatis
- 1/5 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm salt
- 0,5 krm curry
- 1 krm svart peppar
Pannering
- 2 dl mjöl
- 1 krm salt
- 1 krm svart peppar
- 2 ägg
Gör så här
Skala potatisen och morötterna. Koka upp potatisen och riv morötterna.
Skiva upp paprikan grovt och skala vitlöken och lägg det i en matberedare eller kör det med en stavmixer. Kör så länge att konsistensen nästan är drickbar. Krydda med salt paprikapulver och curry samt pressad citron. Häll över till en kastrull och tillsätt grädden. Koka upp såsen och maka av med salt och peppar
Blanda ihop paneringen (Allt utom äggen). Vispa ner äggen i en bunke och häll upp på en djup talrik. Doppa filérna i äggen och sedan i mjölblandningen. Lägg dem sedan i en stekpanna och stek dem på normal värme i 8-10 minuter på vardera sida.
Tillagning ca: 35 min
|