skickad 24 juni 2010 11:57 av Michael Sunvén
[
uppdaterad 25 aug. 2011 11:00
]
Ingredienser för 4 pers.
- 600 gram fiskfilé ( t.ex. Tors eller Sej)
- 1 ägg
- 1 handfull sesamfrö
- Salt och peppar
- 1 knippe grön sparris
- brysselkol
Sås
- sky från fisken
- 1 st fiskbuljongtärning
- 0,5 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 msk smör
- 0,5 krm citronpeppar
Gör så här
- Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfröna i en annan tallrik.
- Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och doppa dem först i ägget och sedan i sesamfröna. Salta och peppra.
- Stek de panerade filéerna i rapsolja på medelstark värme i ca 7 minuter.
- Koka först brysselkolen några minuter och lägg sedan till sparrisen. Koka ytterligare någon minut, men inte för länge utan se till så både brysselkol och sparrisen är spenstiga.
Servera med lite sallad
Tillagning ca: 30 min. |
|