I den här varianten av den italinska gräddpuddingen panna cotta finns ett läcert inslag av kokos.
Panna cottan går snabbt och lätt att laga och görs med fördel dagen före. Själp upp den eller server direkt ur formarna. Bjud gärna bär till den läckra puddingen, egenplockade eller köpta.
-
3 blad gelatin
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl kokosmjölk
- 1 dl florsocker
Garnering: bär
Gör så här:
- Låt gelantinet ligga 5 minuter i kallt vatten.
- Snitta vaniljsången på längden och skrapa ut fröna ner i en kastrull.
Blanda i grädden, kokosmjölken och sockret. Låt blandningen bara sjuda upp under omrörning.
- Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelantinet, rör ner det i gräddblandningen så att det smälter.
- Fördela blandningen i vattensköljda porttionsformar eller kaffekoppar. Ställ i kylskåpet för att stelna, gärna över natten.
- Lossa panna cottan runt kanten med vass kniv och doppa eventuellt formarna i varmt vatten ca 20 sekunder. Själp upp dem direkt på tllrikar eller servera ur formen.
Garnera med bär.
|