6 portioner Tid: 15 minuter + marinering 30 minuter
Jordgubbar har fått söt och syrlig smakskjuts av balsamvinäger och citruslikör. Krämen smaksätter vi med vaniljstång.
Ingredienser 8 pers
- 800 g jordgubbar
- 2-3 tsk lagrad balsamvinäger
- 3 msk citruslikör, t ex Cointreau eller Grand Marnier
- 1+3 msk strösocker
- 350 g mascarpone eller kesella
- 3 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 70 g vit choklad, grovt hackad
GÖR SÅ HÄR
- Rensa jordgubbarna, skär dem i bitar eller skivor.
- Blanda balsamvinäger, citruslikör och 1 msk strösocker och häll blandningen över jordgubbarna. Låt stå 30 minuter. Rör om då och då.
- Vispa samman 2 msk strösocker, mascarpone och grädde till en fluffig kräm. Halvera vaniljstången och skrapa ur den direkt i krämen. Fördela krämen i 8 glas eller portionsformar.
- Strax före serveringen: Smaka av om det behövs mer socker på jordgubbarna. Fördela dem över mascarpone-krämen och toppa med vit choklad.
|