Hemmagjord glass serverad med färska bär (hallon, blåbär eller dylikt) och en god chokladsås.
8 portioner.
Ingredienser
Vaniljglass
- 1 3/4 dl grädde.
- 2 äggulor
- 35 g socker
- 1/2 vaniljstång
Hallonglass
- 190 g frysta hallon
- 1 dl grädde
- 3/4 dl mjölk
- 100 g socker
- 1/2 vaniljstång
Tillbehör
- 100 g hallon
- 100 g blåbär
- 8 blad citronmeliss
- 5 dl Grädde
- 100 g ljust choklad (Marabo)
- 100 g mörkt choklad (Marabo)
- 6 cl cognac
Gör så här
Vaniljglass: vispa grädden för sig. Skrapa sedan vaniljstången och vispa sedan ner skrapet tillsammans med äggulor och socker. Fortsätt vispa tills du fått en fin konsistens. Vänd ner grädden i äggblandningen. Kör i glassmaskinen.
Hallonglass: mixa de frysta hallon med socker i en mixer. Tillsätt grädde, mjölk och skrapet från vaniljstången. Mixa 20-40 sek. Kör i glassmaskinen.
Chokladsås: smält chokladen försiktigt häll över i en bunke och vispa ner grädden tillsätt sedan cognacen och rör om.
Servera glassen med chokladsåsen och bären, dekorera med citronmeliss. |