Kokboken‎ > ‎Dessert‎ > ‎

Glass a la Hedström

skickad 9 maj 2013 05:04 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 9 maj 2013 06:32 ]
Hemmagjord glass serverad med färska bär (hallon, blåbär eller dylikt) och en god chokladsås.

8 portioner.

Ingredienser

Vaniljglass 
  • 1 3/4 dl grädde. 
  • 2 äggulor 
  • 35 g socker 
  • 1/2 vaniljstång 
Hallonglass
  • 190 g frysta hallon 
  • 1 dl grädde 
  • 3/4 dl mjölk 
  • 100 g socker 
  • 1/2 vaniljstång 
Tillbehör
  • 100 g hallon 
  • 100 g blåbär 
  • 8 blad citronmeliss 
  • 5 dl Grädde 
  • 100 g ljust choklad (Marabo) 
  • 100 g mörkt choklad (Marabo) 
  • 6 cl cognac

Gör så här

Vaniljglass: vispa grädden för sig. Skrapa sedan vaniljstången och vispa sedan ner skrapet tillsammans med äggulor och socker. Fortsätt vispa tills du fått en fin konsistens. Vänd ner grädden i äggblandningen. Kör i glassmaskinen.

Hallonglass: mixa de frysta hallon med socker i en mixer. Tillsätt grädde, mjölk och skrapet från vaniljstången. Mixa 20-40 sek. Kör i glassmaskinen.

Chokladsås: smält chokladen försiktigt häll över i en bunke och vispa ner grädden tillsätt sedan cognacen och rör om.

Servera glassen med chokladsåsen och bären, dekorera med citronmeliss.
Comments