Kokboken‎ > ‎Dessert‎ > ‎

Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

skickad 5 maj 2016 06:55 av Michael Sunvén

Välj ut dina favoritfrukter och servera dem i en sås av hallon och champagne eller mousserande vin.

Du behöver till 8 pers

Frukt

  • 8 st persikor, delade i halvor
  • 2 st papaya, skalad och utan kärnor
  • 2 st mango, skalad och utan kärna
  • 16 st litchi

Sås

  • 4 st jordgubbar, skivade
  • 2 dl hallon
  • 1 l mousserande vin, rosé
  • 2 dl socker
  • 2 st vaniljstång

Till servering

  • 1 dl hallon som dekoration
  • 1 l citronsorbet

Gör så här

Sås
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 10-12 minuter. Passera såsen genom en sil.

Frukt
Skär ett snitt i persikorna och lägg dem i såsen så att de mjuknar. På så sätt blir det enklare att ta bort skalet. Låt såsen med persikorna svalna helt. Häll lite av såsen på en tallrik och lägg i persikohalvorna. Dekorera med papaya, mango, litchi och hallon. Servera tillsammans med citronsorbeten.

Källa: http://www.koket.se/sara_la_fontain/efterratter_och_godis/frukt_och_bar/exotisk_frukt_i_champagne__och_hallonsas/

Comments