Välj ut dina favoritfrukter och servera dem i en sås av hallon och champagne eller mousserande vin.
Du behöver till 8 pers
Frukt
-
8 st persikor, delade i halvor
- 2 st papaya, skalad och utan kärnor
- 2 st mango, skalad och utan kärna
- 16 st litchi
Sås
-
4 st jordgubbar, skivade
- 2 dl hallon
- 1 l mousserande vin, rosé
- 2 dl socker
- 2 st vaniljstång
Till servering
- 1 dl hallon som dekoration
- 1 l citronsorbet
Gör så här
Sås
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 10-12 minuter.
Passera såsen genom en sil.
Frukt
Skär ett snitt i persikorna och lägg dem i såsen så att de mjuknar. På så sätt blir det enklare att ta bort skalet.
Låt såsen med persikorna svalna helt.
Häll lite av såsen på en tallrik och lägg i persikohalvorna.
Dekorera med papaya, mango, litchi och hallon.
Servera tillsammans med citronsorbeten.
Källa: http://www.koket.se/sara_la_fontain/efterratter_och_godis/frukt_och_bar/exotisk_frukt_i_champagne__och_hallonsas/ |