Kokboken‎ > ‎Dessert‎ > ‎

Chokladmousse med muscovadosocker

skickad 19 okt. 2013 08:06 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 20 okt. 2013 02:34 ]

Sammetslen, fluffig, söt och med en mäktig mörk chokladsmak. Kan en chokladmousse bli ännu godare? Pröva själv!

Ingredienser för 4 pers.

Tid 25 minuter + 30 minuter i kyl.
Det är viktigt att välja en riktigt fin choklad. 70% kakaohalt är lagom, varken mer eller mindre.


  • 150 g mörk kvalitetschoklad (70%) 
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • 1/2 dl ljust muscovadosocker

Gör så här

Smält chokladen tillsammans med grädden. Låt svalna Vispa äggvitor till ett fast skum och vispa sedan i muscovadosockert. Rör ner 1/3 av marängsmeten i choklad-och gräddblandningen, blanda väl. Vänd sedan försiktigt ner resten, men se till att chokladen blandas med all marängsmör. Häll upp i koppar och låt stå kalt i minst 30 minuter innan servering. Servera gärna med småkakor med till exempel apelsin eller mandelsmak och strö eventuellt över lite extra muscovadosocker. 

Recept hämtat från tidningen ELLE MAT OCH VIN 1/12

Comments