Kokboken‎ > ‎Dessert‎ > ‎

Blandade bär varvat med crème fraiche

skickad 13 okt. 2012 13:26 av Michael Sunvén   [ uppdaterad 13 okt. 2012 13:54 ]

Bären mosas med gaffel och lite socker. Crème fraichen vispas hård och smaksätts med vanilj

Blandade bär

Till 4 personer 

  • 2 dl crème fraiche (ej lätt) 
  • 2 msk + 2 msk strösocker 
  • ½ vaniljstång 
  • 1 liter blandade bär var för sig (blåbär, hallon och hjortron) 

Gör så här 

Vispa med elvisp crème fraichen med socker och urskrapade frö från stången tills crème fraichen är tjock i konsistensen. 

Mosa varje bärsort för sig med socker och varva med crème fraiche i höga glas. Börja med bär och sluta med crème fraiche

Comments